Meny
Historikk, Bilder & Forside
Solhøgda 3 4340 Bryne
Telefon: 40479656 Send oss e-post
Redaktør: Ole Christian Wold Haavik
Jolly Jumper & Big Moe with The Jimbo Jambo Band - 3 des.

Jolly Jumper & Big Moe er for tiden full av energi og kan nå i 2020 se tilbake på 29 år sammen på veien.

Kjell Inge Brovoll, alias Jolly Jumper og Jan Erik Moe, alias Big Moe, er blant eliten innen norske blues, og har de siste 25 årene vært blant de mest populære og etterspurte til festivaler og klubb konserter i både inn og utland. KJELL INGE BROVOLL, opprinnelig fra Alstahaug på Helgeland, men har vært bosatt i Stjørdal i snart 30 år, er en av Norges aller beste blues munnspillere. Han har også markert seg som en meget dyktig låtskriver, samt at han er en av få vokalister i Norge som kan tolke den spesielle stilen som springer ut fra blusens vugge; Mississippi-deltaet!

Jolly har ved flere anledninger de siste par tiårene også turnert og spilt med de aller beste bluesmusikere fra USA og England. Vi kan nevneartister som: Louisiana Red, The Holmes Brothers, Little Willie Littlefield, Big Jack Johnson, Nine Below Zero, Solomon Burke, Bernie Marsden, Magic Slim, Eddy The Chief Clearwater, Michael Roach og Diz Watson.Brovoll er en munnspiller som kan tolke blusens melankoli og harme til det ytterste og er en ettertraktet musiker til å delta på andre artisters innspillinger. Kjell Inge spiller også gitar ”In the Piedmont Fingerpick Style” og er en trollmann på kazoo, vaskebrett og ”footstomp”. I tillegg til å spille, har Kjell Inge drevet artistformidling i mer enn 25 år og er nå grunder og dagligleder for Blues In Hell festivalen. JAN ERIK MOE, fra Steinkjer har spilt denne amerikanske musikkformen siden midt på 60-tallet. Han startet sitt første bluesband, ”Milorg Blues Band” i 1967 og har holdt på i over 45 år som musiker på hobby basis. Gjennom disse årene har Moe også vært flere turer til USA med gitaren som bagasje og der har han fått anledning til å spille sammen med egne favoritter. Moe har spilt på mange forskjellige blues klubber rundt om i ”The Bay Area” San Fransisco, Berkley og Oakland området. Et av høydepunktene var ”Blues in The Park”-festivalen i Vaccaville. Jan Erik Moe spilte også i Norges kanskje største rockeband gjennom tidende; Prudence! Som hovedinstrument har Moe gitarer av forskjellige varianter, både treverk og stål, men bruker også mandolin, banjo og rare ting med strenger på. Jan Erik er også en meget dyktig låtskriver. Til slutt må det også nevnes at Moe er en ”racer” på ”bassmunnspill”.Jan Erik fikk Steinkjer kommunes kulturpris i 1996. ”Blue” Moe har de siste årene også turnert med legender som Louisiana Red, Nick Grevenites og Nine Below Zero.Musikken:Stilen vi snakker om er ekte akustisk Amerikansk country blues og foruten mer og mer egenkomponert materiale, er deler av repertoaret er hentet fra de store stil skaperne på 1920-30-40-tallet, som f.eks. Big Bill Broonzy, Blind Boy Fuller, Tampa Red, Robert Johnson, Texas Alexander, Son House, John Jackson, Mississippi John Hurt, Blind Blake, Bo Carter, Rev, Gary Davis, Leadbelly, Papa Charlie Jackson, Blind Willie McTell, Bukka White, Muddy Waters, BB King, Memphis Jug Band, Mississippi Sheiks, Sonny Terry & Brownie McGee, o s v...I tillegg til dyktig fremførelse av musikken får publikum ta del i Jolly Jumper og Big Moes store kunnskap om det svarte Amerikas musikk, historie og kultur. Humor har også en sentral rolle i konsertene til Jolly Jumper & Big Moe, og du vil helt garanterthuske denne kvelden lenge.

Gutta er også mye brukt i undervisnings sammenheng på skoler, klubber og organisasjoner.De siste årene har Jolly Jumper & Big Moe turnert flittig i Norge med ca. 60 -70 konserter i året og er pr. i dag blant de Norske bluesartister som gjør flest jobber utenlands med festivalspillinger i blant annet Sveits, England, Tyskland, Hellas, Italia, Tyrkia, Frankrike, Latvia, Island, Danmark, Bosnia, Finland og Sverige. Jolly Jumper & Big Moe ble utnevnt til ”Official Ambassadors of Hell” under Hell Blues Festival i 2001. En utmerkelse som ble gitt til personer som på en positiv måte har markedsført Hell/ Stjørdal internasjonalt. Ett av flere høydepunkter de siste årene, var opptreden under en stor kulturfestival i samband med De Olympiskeleker i Athen i 2004. Det må også nevnes at Jolly Jumper & Big Moe har besøkt den anerkjente The Great British R & B Festival i England hele 6 ganger og at Blues Sur Seine i Frankrike samt Blue Balls Festival i Sveits har blitt besøkt henholdsvis to og tre ganger.The Jimbo Jambo Band:DANIEL TRUSTRUP RØSSING - piano Fra Skogn har tross sin unge alder oppnådd status som enn av landets aller beste blues og boogie woogie pianister. Daniel spiller sammen med flere kjente norske og int. artister, og satt i bandet til selveste Chuck Berry i 3 år. ARNE SKOGNES - trommer En av Norges ypperste trommeslagere uten tvil Arne bor i Stjørdal, men kommer fra Tromsø hvor han i ung alder spilte med bl. a Jørn Hoel. Skognes spiller i tillegg sammen med Reidar Larsen og en rekke andre Norske artister

Konsertstart kl. 20.30

Mat må forhåndsbestilles: mat@jaerenbluesklubb.no